Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

Recente berichten

“Broodje kaas” bij Da Vinci

“Broodje kaas” (een ‘alias’ van intimi uit de horeca voor een luxe lunch) bij restaurant Da Vinci in Maasbracht. Genieten van een fijn menu en circa 15 wijnen, waaronder de Biondi Santi Brunello di Montalcino Riserva 1945!

Lees verder »

Terugblik workshop nebbiolo

De Nebbiolo is één van de meest intrigerende edele Italiaanse druivenrassen. Hij is basis voor vele befaamde wijnen, zoals die uit Barolo, Barbaresco, Valtellina en Gattinara, maar ook voor prachtige uit iets minder bekende DOP’s zoals Carema, Boca en Ghemme.

Lees verder »

Terugblik workshop Amarone della Valpolicella

Om een einde te maken aan alle misverstanden, onwetendheid en onwaarheden die Amarone ten deel vallen, organiseerde Nijhuis Consultancy & Services een tweetal driedelige workshops over dit relatief nieuwe fenomeen uit de Italiaanse wijnwereld.

Lees verder »

Bonaire; zon, zee en veel lekkers

Ook op vakantie moet je eten en hoewel ik verwoede pogingen heb ondernomen om werk en privé te scheiden, was het onvermijdelijk om me, zo af en toe, toch even serieus bewust te zijn van hetgeen ik at en dronk tijdens onze reis naar Bonaire begin juni.

Lees verder »

Tampere Wine Fest

Timo Jokinen (alias Viinitimo) is wereldberoemd in én buiten Finland. Hij is rustig, ervaren, bekwaam en bovendien een prettig persoon. Onder zijn kalme uiterlijk zit een energieke persoonlijkheid verscholen, altijd klaar om allerlei uitdagingen aan te gaan op het gebied van wijn en gastronomie. Samen met zijn vrouw Pannee heeft hij talloze, letterlijk grenzeloze, evenementen georganiseerd, waaronder het Tampere Wine Fest.

Lees verder »

Thomas d’Hooghe; door en verder…

Maandag 2 juli 2018 is een nieuwe mijlpaal in het leven van chef Thomas d’Hooghe (1990). Waar de afgelopen weken in het teken stonden van afscheid, zo staat de komende week de nabije toekomst centraal. Hij gaat door en verder…

Lees verder »

Over NCS

Fred Nijhuis, Your Favorite Dutch Wine Writer, is oprichter en eigenaar van het familiebedrijf Nijhuis Consultancy & Services (NCS).  Nijhuis is al ruim 25 jaar zelfstandig en onafhankelijk wijnschrijver.

Naast de publicatie van artikelen in toonaangevende media, verzorgt hij presentaties en opleidingen, organiseert hij proeverijen en andere events en adviseert hij derden op het gebied van wijn en gastronomie. Meerdelige workshop zijn een nieuwe specialiteit, terwijl NCS sinds 2018 ook de organisatie van het NK blindproeven voor haar rekening neemt. 

Navigatie

© 2018 NCS Nijhuis Consultancy Services