Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

Recente berichten

Toscane februari 2012; vooruitblik op mijn terugblikTuscany February 2012; a preview of my review

Enkele van de allerbeste producenten (en een schrijvende collega die erg veel aandacht vroeg) die imponeerden met excellente wijnen.   Binnenkort een uitgebreid verslag van mijn reis aan San Gimignano, Chianti Classico, Montepulciano en Montalcino.                                          Some of the very best producers (and a colleague

Lees verder »

Erbaluce, een droom van een wijn….Erbaluce, a fairytale wine

Wie kent hem niet, de Erbaluce? De meeste mensen dus, inclusief een hele schare professionals. Reden genoeg om extra aandacht te besteden aan deze de autochtone druif uit Caluso, de kleine wijnstreek in het noordwesten van Piëmonte op de grens met de Valle d’Aosta.    Erbaluce, who doesn’t know it?

Lees verder »

Cordier en de redding van Bordeaux

Cordier en de redding van Bordeaux Bordeaux? Bestaat dat dan nog? Bordeaux? Does it still exist? Yes, it does. Not just or in particular ‘the elite’ with their exclusive image and behavior, but the much larger group of hard(er?) working ‘normal’ winemakers. Usually family businesses, not owned by an investment

Lees verder »

Roccolo GrassiRoccolo Grassi

In 1996 besloot Marco Sartori om samen met zijn zus Francesca het bedrijf van hun vader Bruno over te nemen. Hun doel was ‘simpel’; het maken van wijnen met de hoogst mogelijke kwaliteit. Om verwarring met het wijnhuis Sartori (geen familie) te voorkomen, koos men als naam Roccolo Grassi, de

Lees verder »

Fijn Frans in HermitageFine French in Hermitage

Fijn Frans in Hermitage Om te bewijzen dat ik niet alleen maar met Italiaanse wijnen bezig ben, wilde ik graag terugkeren naar het wijnland dat ik voor het eerst leerde kennen en waarderen; Frankrijk. In order to show the world that I’m not only occupied with Italian wines, I wanted

Lees verder »

Brunello and it’s consorzio…..

After their much critized plans to allow other grapevarieties in Rosso and Brunello di Montalcino, the Consorzio of Brunello di Montalcino decided to let some journalists taste the new vintage of Brunello before the others at the regular Anteprima tasting Benvenuto Brunello. Many colleagues reacted, including Franco Ziliani, Anne Serres, Tom

Lees verder »

Fijn FransFine French

De selectie is gemaakt: Restaurant Hermitage te Rijsoord ’FIJN FRANS’ Woensdag 25 januari 2012 aanvang 19.00 uur Champagne Brut Prestige, Bouzy Grand Cru, Jean Vesselle Champagne Oeil de Perdrix, Bouzy Grand Cru, Jean Vesselle  Domaine de Baumard, Trie Spéciale, Savennieres, 2003 Gewürztraminer, Hengst Grand Cru, Josmeyer, 2002 Chassagne-Montrachet, 1e Cru

Lees verder »

Over NCS

Fred Nijhuis, Your Favorite Dutch Wine Writer, is oprichter en eigenaar van het familiebedrijf Nijhuis Consultancy & Services (NCS).  Nijhuis is al ruim 25 jaar zelfstandig en onafhankelijk wijnschrijver.

Naast de publicatie van artikelen in toonaangevende media, verzorgt hij presentaties en opleidingen, organiseert hij proeverijen en andere events en adviseert hij derden op het gebied van wijn en gastronomie. Meerdelige workshop zijn een nieuwe specialiteit, terwijl NCS sinds 2018 ook de organisatie van het NK blindproeven voor haar rekening neemt. 

Navigatie

© 2018 NCS Nijhuis Consultancy Services