Workshops
Leuk, lekker en leerzaam. Zorgvuldig geselecteerde wijnen, theorie op hoog niveau en een interactieve samenwerking met cursisten kenmerken mijn workshops. Gecertificeerd voor PE-punten en altijd zonder commerciële bijbedoelingen.
Leuk, lekker en leerzaam. Zorgvuldig geselecteerde wijnen, theorie op hoog niveau en een interactieve samenwerking met cursisten kenmerken mijn workshops. Gecertificeerd voor PE-punten en altijd zonder commerciële bijbedoelingen.
Geen standaard beker, maar een uniek kunstwerk van creatief multi-talent Stan Hill dat de visie en positie van Fred Nijhuis als eigenzinnige professional benadrukt.
De eerste editie Nationaal Kampioenschap blindproeven is een feit. Zondag 27 mei 2018 zullen in het Kurhaus te Scheveningen 14 teams van vier proevers de strijd met elkaar aangaan voor een plek in de internationale finale.
Fred F.A. Nijhuis organiseert: DE WIJNACADEMIE PROEFCOMPETITIE® Het Nederlands kampioenschap blindproeven Selectie Nederlands team voor de World Blind Tasting Championship 2018 met als hoofdprijs: € 1.000,= Het toonaangevende Franse wijnmagazine La Revue du Vin de France (RVF) organiseert sinds enkele jaren de internationale blindproefwedstrijd “Championne du monde de dégustation
Het toonaangevende Franse wijnmagazine La Revue du Vin de France organiseert sinds enkele jaren de internationale blindproefwedstrijd “Championne du monde de dégustation à l’aveugle”.
Na enkele succesvolle instructieve proeverijen waaronder “Onbekend Italië” en “Chianti Classico” in 2016 (o.a. tijdens Chef’s Revolution van Jonnie en Thérèse Boer in Zwolle), organiseerde ik het afgelopen jaar verschillende driedelige workshops voor professionals en particulieren, aansluitend op de toenemende behoefte aan goede opleidingen op het gebied van specifieke thema’s.
Veel is nog onbekend of onbegrepen over het fenomeen Amarone della Valpolicella. Om aan alle onduidelijkheden en misverstanden een eind te maken, werden tijdens een driedelige workshop alle facetten van dit bijzondere type wijn uitgebreid besproken en geproefd.
Juni 2017 stond in het teken van Brunello, de befaamde wijn uit Montalcino in Toscane, Italië. Tijdens een driedelige workshop maakten een kleine groep professionals en particuliere liefhebbers nader kennis met alle aspecten die deze wijn zijn leidende positie hebben gegeven op de internationale wijnmarkt.
WORKSHOP 1: CHIANTI CLASSICO Op 24 September 1716 legde Cosimo III de’ Medici de (eerste) grenzen van het Chianti (Classico) district vast in een decreet dat wordt beschouwd als de eerste ‘wijnwet’ ter wereld. In 2016 werd wereldwijd uitgebreid stilgestaan bij het 300-jarig bestaan van dit decreet en in samenwerking
Fred Nijhuis, Your Favorite Dutch Wine Writer, is oprichter en eigenaar van het familiebedrijf Nijhuis Consultancy & Services (NCS). Nijhuis is al ruim 25 jaar zelfstandig en onafhankelijk wijnschrijver.
Naast de publicatie van artikelen in toonaangevende media, verzorgt hij presentaties en opleidingen, organiseert hij proeverijen en andere events en adviseert hij derden op het gebied van wijn en gastronomie. Meerdelige workshop zijn een nieuwe specialiteit, terwijl NCS sinds 2018 ook de organisatie van het NK blindproeven voor haar rekening neemt.
© 2018 NCS Nijhuis Consultancy Services