Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

Recente berichten

Macán versus RodaMacán versus Roda

Eerlijk is gemeen, zei mijn moeder altijd… Het zijn feiten. Elke medaille heeft een keerzijde, alles wat gebeurt kan op verschillende manieren worden belicht en iedereen heeft recht op hoor en wederhoor.

Lees verder »

Bubbels deel 3, TrentoDocBubbles part 3, TrentoDoc

Bollicine su Trento Italiaanse bubbels zijn er genoeg, maar welke zijn er nu precies? De bubbels uit Asti zijn bekend en Franciacorta heeft een goede naam, maar wie kent TrentoDoc? Tijd voor een nadere kennismaking. Bubbles part 3 Bollicine su Trento There are plenty Italian bubbles, but which ones exactly?

Lees verder »

Bubbels deel 2, Lambrusco!Bubbles part 2, Lambrusco!

Bubbels deel 2. Lambrusco, de verrassend andere bubbel. Een koe is een beest, dus een beest is een koe. God is liefde en liefde is blind. Andrea Bocelli is blind, dus Andrea Bocelli is God….. Bubbles part 2. Lambrusco, the surprising, other bubble. A cow is an animal, so an

Lees verder »

SolderaSoldera

             Laffe aanslag in Montalcino op Soldera en Brunello. Wijn-terrorisme, een nieuw triest dieptepunten in menselijk gedrag?  Tussen 2 en 3 december is er ingebroken bij Gianfranco Soldera (75) in Montalcino. In de kelder van zijn wijndomein Case Basse hebben (vooralsnog) onbekenden alle vaten geopend en de

Lees verder »

JurylidMember of the jury

Deelnemen aan een jury bij een internationale wijncompetitie, vergt de juiste contacten en/of erkende en gewaardeerde kennis en ervaring en heel veel geduld. Wachten is immers inherent aan het lot van een jurylid.

Lees verder »

Over NCS

Fred Nijhuis, Your Favorite Dutch Wine Writer, is oprichter en eigenaar van het familiebedrijf Nijhuis Consultancy & Services (NCS).  Nijhuis is al ruim 25 jaar zelfstandig en onafhankelijk wijnschrijver.

Naast de publicatie van artikelen in toonaangevende media, verzorgt hij presentaties en opleidingen, organiseert hij proeverijen en andere events en adviseert hij derden op het gebied van wijn en gastronomie. Meerdelige workshop zijn een nieuwe specialiteit, terwijl NCS sinds 2018 ook de organisatie van het NK blindproeven voor haar rekening neemt. 

Navigatie

© 2018 NCS Nijhuis Consultancy Services