Fred Nijhuis

Your favorite Dutch wine writer

Recente berichten

Onbekend niet langer onbemind

De meeste van ons kennen Italiaanse druivenrassen als de Barbera, Sangiovese, Trebbiano, Montepulciano en Nero d’Avola. Velen hebben echter al moeite om de kleur of herkomst van bijvoorbeeld de Catarratto en Glera te noemen en dat terwijl ook zij tot de tien meest aangeplante druivenrassen in Italië behoren. Noemen we

Lees verder »

Driedelige workshop: “De klasse van Chianti Classico”

Chianti is misschien wel de bekendste Italiaanse wijn ter wereld. Maar het is misschien ook wel één van de minst begrepen wijnen ter wereld. Wie kent immers het verschil tussen Chianti en Chianti Classico, een annata, riserva en gran selezione? En wie kan de subzones, vigna’s en stijlen in vinificatie

Lees verder »

Marimar Estate

Marimar, Torres, maar dan anders. Wat doe je als je geboren wordt in een familie waar je voorvaderen als grondleggers van de moderne wijnbouw in Spanje worden beschouwd en je broer verantwoordelijk is voor de verdere ontwikkeling van het familiebedrijf tot internationaal begrip in de wijnwereld?

Lees verder »

Er was eens een wijn…

Weer de nodige exemplaren van de verhalen bundel ‘Er was eens een wijn…’ gesigneerd en verstuurd. Deze maand € 14,95 inclusief verzendkosten. Erg leuk om te hebben, te lezen of om er op 8 mei wijn liefhebbende moeders of op 19 juni van wijn genietende vaders mee te verrassen. Verleidelijke,

Lees verder »

Additieven deel 2 (van 3)

Na een eerdere, krampachtige en volstrekt mislukte poging om aan te tonen dat er in Nederland wijn wordt gemaakt van geconcentreerde most, aangelengd met water, richtte de KvW zich onlangs op Trumpachtige wijze wederom op een fenomeen ‘wijn’.

Lees verder »

Additieven

Additieven. Nuttig, noodzakelijk, schadelijk of veilig? Geïnspireerd door enkele vragen van de ‘Keuringsdienst van Waarde’ voelde ik de behoefte wat dieper in te gaan op het begrip ‘additieven’, zeker omdat al mijn niet nodeloos negatieve antwoorden volledig buiten beeld zijn gebleven in de uitzending  van 3 december 2015.

Lees verder »

Over NCS

Fred Nijhuis, Your Favorite Dutch Wine Writer, is oprichter en eigenaar van het familiebedrijf Nijhuis Consultancy & Services (NCS).  Nijhuis is al ruim 25 jaar zelfstandig en onafhankelijk wijnschrijver.

Naast de publicatie van artikelen in toonaangevende media, verzorgt hij presentaties en opleidingen, organiseert hij proeverijen en andere events en adviseert hij derden op het gebied van wijn en gastronomie. Meerdelige workshop zijn een nieuwe specialiteit, terwijl NCS sinds 2018 ook de organisatie van het NK blindproeven voor haar rekening neemt. 

Navigatie

© 2018 NCS Nijhuis Consultancy Services